Het is niet altijd makkelijk om hoger in google te komen. Google veranderd heel vaak de manier waarop ze websites positioneren in de zoekresultaten. W- site heeft wel een aantal tips waarmee je met jouw website hoger in google kan komen. Lees verder om de tips van W-site te lezen en zo jouw website hoger in google te krijgen.

SEO-teksten schrijven

De eerste tip is om een goede SEO-teksten te schrijven. Als eerst moet je op zoek gaan naar goede zoekwoorden dit kan met behulp van verschillende programma’s.

SEO-teksten schrijven

Het is handig om je in het begin te richten op longtail zoekwoorden, dit is omdat er minder concurrentie is. Probeer deze zoekwoorden zoveel mogelijk in je tekst te verwerken. Om met de titel te beginnen, probeer hier bij het zoekwoord vooraan te zetten. Het zoekwoord in de URL verwerken zorgt ervoor dat google weet waar jouw tekst over gaat. Schrijf het zoekwoord in de eerste 10 woorden van je tekst en ook in de laatste zin van je tekst, zo maak je google zo snel mogelijk duidelijk waar je tekst over gaat. Plaats het zoekwoord in de ALT-tekst van afbeeldingen of in tussenkopjes. Maak ook gebruik van een meta-descriptie. U kunt gebruik maken van het schrijven van een landingspagina.

Linkbuilding om hoger in google te komen

wat is linkbuilding

Het is voor een website relevant als die veel linkjes krijgt. Hiervoor kan linkbuilding worden gebruikt, linkbuilding is het aanvragen van linkjes bij andere websites.

Je vraagt dan of andere websites een linkje die naar jouw website verwijst willen plaatsen. Hoe meer linkjes op een andere website naar jouw website verwijzen, hoe groter de kans is om hoger in google te komen. Alles verwijzingen naar jouw website worden als een stem gezien door google. Een website met veel stemmen wordt door google gezien als een betere website en heeft meer kans om hoger in google te komen. De ankerteksten moeten bestaan uit diverse zoekwoorden die ook in je tekst staan. Het heeft geen nut om de hele tijd hetzelfde woord te gebruiken. De ankertekst is een stukje tekst waar de link onder verwezen wordt.

Factoren om hoger in google te komen

Er zijn nog een aantal factoren om hoger in google te komen. W-site geeft hieronder een paar voorbeelden:

  • De snelheid van je website
  • De website moet goed werken op een mobiel/tablet
  • Gebruik unieke content en genoeg woorden
  • Maak gebruik van specificaties in je titel

hoger in google

Vragen over hoe je hoger in google komt?

Je hebt nu gelezen dat de snelheid, de titel of hoe goed een website op de mobiel werkt factoren zijn om hoger in google te komen. Wil je meer informatie over deze factoren? Of heb je nog vragen over hoe je hoger in google komt? Neem dan contact op met W-site. Wij vertellen je graag meer over hoe je hoger in google komt of beantwoorden jouw vragen