Je hebt vast wel eens van linkbuilding gehoord, maar wat is linkbuilding nou eigenlijk? Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie, linkbuilding zorgt ervoor dat je jouw website hoger in google kan krijgen.

Wat is linkbuilding nou eigenlijk?

Wil je weten wat is linkbuilding nu eigenlijk? W-site vertelt jou graag wat de definitie van linkbuilding is. Linkbuilding kan ervoor zorgen dat jij jouw website hoger in google kan krijgen.

wat is linkbuilding

Hoe meer websites naar jouw website verwijzen, hoe groter de kans is dat Google jouw website hoger laat ranken. Als een website een link plaatst naar jouw website noem je dit een backlink. De verwijzingen naar jouw website kunnen als een stem gezien worden. Een website met veel stemmen wordt door google sneller gezien als een betere website. Bij linkbuilding vraag je vaak linkjes aan op startpagina’s en de dochters daarvan. Je kunt op jouw website een pagina aanmaken speciaal om de linkjes op te plaatsen, maar je kunt ook de link verwerken in bijvoorbeeld een blog zo heb je weer meer externe linkjes in jouw teksten.

Hoe kom je aan een backlink?

backlink

Niet iedere website eigenaar is bereid om je zomaar een backlink te geven. Maar hoe kom je dan aan een backlink? Je zou eerst een netwerk op moeten bouwen.

Het kost tijd en moeite om een netwerk op te bouwen. Je moet uw link aanmelden bij verschillenden directories zoals een startpagina en de dochterpagina’s. Als je dit te veel werk vindt kunt je ook links kopen bij een populaire website. Maar is de link wel zoveel waard als je ervoor betaald? In 2007 heeft google de pagerank van websites naar beneden gehaald. Een reactie hierop is dat de website de link op nofollow heeft gezet. Dat betekent dat de link niet meer meetelt voor linkbuilding. Je kunt er dus beter wat meer tijd in steken en zo een netwerk opbouwen. Om sneller een link op een website te krijgen kun je een linkruil doen. Een linkruil wil zeggen dat wanneer je een link aanvraagt bij bijvoorbeeld een startpagina, je eerst een link terug plaats van de startpagina op uw website. Je vult dan tijdens het link aanvragen bij opmerkingen in waar ze de link op jouw website kunnen vinden naar hun startpagina.

Kwaliteit boven kwantiteit

Een aantal jaar geleden was het goed om zoveel mogelijk backlinks te krijgen van andere websites naar jouw website. Tegenwoordig heb je er meer aan de kwaliteit van de inkomende links dan aan kwantiteit. Deze factoren bepalen de kwaliteit van de backlink:

  • De autoriteit van de website
  • En vanuit een website met een goede content
  • De spamscore

Ankerteksten

De ankertekst is het stukje tekst waaronder de link wordt verwezen. Hier kan je op klikken om naar de link te gaan. Om hoger in google te komen moet de ankerteksten bestaan uit diverse zoekwoorden die ook in je tekst staan. Het heeft geen nut om de hele tijd het zelfde woord te gebruiken.

ankertekst

Vragen over wat linkbuilding is?

Wil je meer informatie over wat linkbuilding is? Of heb je nog vragen over linkbuilding? Neem dan contact op met W-site. Wij vertellen je graag meer over wat linkbuilding is of beantwoorden jouw vragen over linkbuilding. Bekijk ook onze andere blog over wat bijvoorbeeld een landingspagina is.